ABOA

torek, 21. maj 2013

MIKIJEV ZABAVNIK

Prebral sem tole zgodbo v Mikijevem zabavniku iz leta 1986. Ponuja nekaj zelo zanimivih misli o investitorju in arhitektu:














































- Škopušnik nima pojma o galerijah in umetnosti, želi si le večjo galerijo kot njegov tekmec. Ne ozira se na okoliščine. Njegov odnos do podrejenih in izraz na obrazu povesta veliko. Vas na koga spominja?
- Arhitekt izdela načrte na ukaz, kar se da hitro. Ponižno priteče na sestanek, ker ne zadovolji vseh investitorjevih želja, tudi tistih, ki jih ne more, s sklonjeno glavo odide nazaj - delat.
- Od neprespanih noči je že malo plešast, zadaj pa ima dolge valovite lase, ki izkazujejo njegov nezlomljiv umetniški duh.
- Arhitektura? Galerija? Pomemben je samo en parameter. 2x večja od tekmečeve, četudi dveh galerij meščani sploh ne potrebujejo. Še ena nasedla investicija torej.
- Na koncu je seveda vsega kriv, kako priročno, arhitekt. Čeprav potem v nadaljevanju zgodbe zvemo, da je investitor najel vohune, ki so očitno skopirali načrte prve galerije.
- Strip je bil objavljen v sredini 80-ih let, kar pomeni, da so tisti, ki so ga brali, danes stari okrog 40 let. Današnji prodorni, brezobrazni investitorji in kimajoči arhitekti. Že v rani mladosti nam je Disney, ali še bolje njegova korporacija, vcepila vzorce po katerih delujemo. 
Zveni kaj znano?

Ni komentarjev:

Objavite komentar